Grădinița cu Program Prelungit Nr. 29 este mereu alături de voi…

În perioada 15.04.2024-19.04.2024 unitatea noastră desfășoară Programul Național ,,Săptămâna Altfel’’.

,,Săptămâna Altfel’’ reprezintă un program binevenit și necesar atât cadrelor didactice dar mai ales preșcolarilor și antepreșcolarilor. În contexte nonformale preșcolarii și cadrele didactice sunt mai relaxați, mai receptivi și mai deschiși. Săptămâna Altfel este deosebit de importantă deoarece le oferă antepreșcolarilor oportunitatea de a încuraja creativitatea, explorarea și învățarea prin experiențe nonformale. Activitățile și proiectele specifice acestei săptămâni promovează dezvoltarea lor socială, emoțională, cognitivă și fizică. De asemenea, este un moment în care se pot face conexiuni cu comunitatea și cu mediul înconjurător, amplificând astfel experiența lor educațională.

,,Săptămâna Altfel’’ își propune:

  • Dezvoltarea abilităților sociale și a spiritului de echipă prin jocuri
  • Asigurarea unui mediu sigur și susținător pentru copii, în care să se simtă liberi să exploreze și să învețe în moduri diferite față de rutina zilnică.
  • Încurajarea activității fizice prin jocuri și activități.
  • Dezvoltarea și susținerea abilităților culturale.

În săptămână altfel, vom avea ocazia să experimentăm și să ne bucurăm de activități noi și interesante în cadrul grădiniței, ne vom aventura în lumea naturii, vom descoperi lucruri noi și ne vom distra învățând. Sperăm ca această săptămână să fie una memorabilă pentru fiecare dintre noi și să ne aducă amintiri frumoase pe care le vom păstra în inimile noastre.

Mulțumim tuturor pentru implicare! Să continuăm să explorăm, să învățăm și să ne distrăm împreună în fiecare zi!