Gradinita cu Program Prelungit Nr. 29 este mereu alături de voi….

În perioada 29.01.-02.02.2024 unitatea noastră desfășoară Programul National Săptămâna Vede.

Protecţia naturii devine tot mai mult una din cele mai importante preocupări ale societăţii contemporane şi comportă trei aspecte importante: prevenirea deteriorării mediului, acţiuni de reconstrucţie ecologică şi acţiuni de depoluare.

Scopul principal al educaţiei privind mediul înconjurător este acela de a oferi fiecărui individ posibilitatea de a manifesta o atitudine personală, responsabilă faţă de mediul în care trăieşte. De aceea, în educaţia preşcolară trebuie să pornim de la interesul firesc al copiilor pentru plante şi animale, pentru ceea ce reprezintă, în general, natura pentru ei. Este important că noi, cei ce avem misiunea de a-i educa pe cei mici, să avem o conştiinţă ecologică bine conturată, pentru că acţiunile pe care le desfăşurăm să fie eficiente şi credibile în faţa copiilor.

Preşcolarii trebuie să realizeze că problemele mediului înconjurător sunt ale lumii întregi, ale fiecăruia dintre noi, iar fiecare acţiune negativă a noastră poate să afecteze în mod distructiv natura.